gtag('config', 'UA-218324911-1');

Se våra 10 tips för kvalitetskakel & klinkel

1. Välj en kakel- och klinkerleverantör med god kvalitet på sina produkter. Det finns många olika företag att välja mellan, så se till att du gör lite research innan du bestämmer dig.

2. Tänk på vad du ska använda kakel- och klinkerplattorna till. Om du t.ex. ska använda dem i ett kök eller ett badrum med hög fukthalt är det viktigt att du väljer material som tål vatten och fukt.

3. Välj kakel och klinker med hög hårdhet och slipbeständighet. Det hjälper till att motverka skador och sprickor på plattorna.

4. Välj kakel och klinker som är lätta att rengöra och underhålla. Det finns material som är mer känsliga för fett och smuts, så se till att du väljer plattor som är lätta att hålla rena.

5. Tänk på färg och mönster. Välj plattor som matchar din övriga inredning och som du trivs med att se på under lång tid.

6. Välj plattor med en jämn yta och utan synliga defekter. Det hjälper till att motverka skav och märken på plattorna.

7. Tänk på priset, men glöm inte att kvalitet ofta kostar lite extra. Det kan vara värt att lägga lite extra pengar på bra kakel och klinker för att få en plattor som håller längre och som du är nöjd med under lång tid.

8. Kontrollera att plattorna är CE-märkta. Det innebär att plattorna uppfyller EU:s gemensamma krav på produktsäkerhet och kvalitet.

9. Välj plattor med en hög brännbarhetsklass. Det innebär att plattorna är mer motståndskraftiga mot brand och hjälper till att öka säkerheten i hemmet.

10. Se till att du har rätt verktyg och utrustning för att lägga kakel och klinker. Det kan vara en bra idé att anlita en professionell för att få det gjort på rätt sätt.

Kontakta oss vid frågor www.colossus.nu