gtag('config', 'UA-218324911-1');

Tjänster

Tjänster inom renovering, om-och tillbyggnad och nyproduktion av badrum, kök & våtutrymmen.

Renovering

Vi renoverar badrum, kök, tvättstuga och andra våtutrymmen. Kontakta oss för gratis konsultation.

Till och ombyggnad

Till-och ombyggnad av badrum, kök, tvättstuga & andra våtutrymmen. Gratis konsultation & offert.

Nyproduktion

Nyproduktion av badrum, kök och andra våtutrymmen. Kontakta oss för en gratis konsultation.

Badrumsrenovering

Proffs på badrumsrenovering i Göteborg. Vi använder endast kvalitetsprodukter.

Köksrenovering

Köksrenovering eller nytt kök? Vi är ditt kompletta byggföretag i Göteborg. Kontakta oss för offert.

Renovera tvättstuga

Vi utför renovering, till-och ombyggnad eller nyproduktion av tvättstuga, bastu & våtutrymmen.

SÅ FUNKAR DET

Få ett prisförslag på ditt drömbadrum

01

Få Prisförslag

Skapa en gratis prisförfrågan här genom att fylla i formuläret nedan.

02

Fri konsultation

Du blir sedan kontaktad av oss inom 24h för en kostnadsfri konsultation.

03

Färdigt Projekt

 Vi tar fram ett offertförslag efter dina önskemål. Ansökan är kostnadsfri.

Få ett gratis prisförslag

Få hjälp med ROT*

Policy & GDPR*

6 + 2 =

“Här börjar resan mot ditt nya drömbadrum! Fyll i formuläret för en kostnadsfri offert. Vi svarar inom 24 tim.”

Stefan Gårdlindh

– COLOSSUS

Telefon

Epostadress

Vårt galleri

Se färdiga projekt på renoverade badrum och kök. Vi är proffs på badrumsrenovering i Göteborg

Följ oss på sociala medier

Blogg

Nyheter

Renovering – Badrum & Kök

Kontakta oss när du ska renovera ditt badrum, kök eller annat våtutrymme. Vi kan hjälpa dig redan i planeringsstadiet med val av material, badrumsmöbler och badrumsporslin som finns på marknaden, så du får den bästa lösningen som passar dig!

Tillbyggnad – Ombyggnad

Behöver du bygga om ditt badrum i Göteborg? Ta hjälp av oss för att få förslag på hur vi kan skapa ditt drömbadrum! Vi gör ombyggnationer av badrum, kök eller tillbyggnad efter dina önskemål och förutsättningar. Ring eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Nyproduktion – Totalrenovering

Vi kan förvandla din idé till ett färdigbyggt badrum, och guida dig genom hela byggprocessen och ta hand om det mesta. Kontakta oss så hjälper vi dig med konsultation och prisförslag på hela arbetet.

FAQ

Vanliga frågor om renovering, till- och ombyggnation & nyproduktion

Badrumsrenovering kan vara ett skrämmande projekt, med så många detaljer att hålla reda på och så många alternativ att välja mellan. Många undrar vilka frågor de bör ställa när de överväger en badrumsrenovering.

Fri konsultation

Vad ska jag tänka på innan renovering?

Det finns många saker att tänka på innan du börjar en renovering, oavsett om det handlar om en liten uppfräschning eller en större ombyggnad. Här är några tips:

  1. Planera och budgetera: Gör en lista över vad du vill ändra och försök hitta en balans mellan dina önskemål och din budget. Se också till att du har en bra plan för hur du ska genomföra renoveringen.

  2. Anlita professionell hjälp: Om du inte har den kunskap eller erfarenhet som krävs för att genomföra renoveringen själv kan det vara en bra idé att anlita en professionell. De kan hjälpa dig att planera och genomföra renoveringen på ett bra sätt och kan också ge råd och tips om hur du kan göra det så bra som möjligt.

  3. Tänk på säkerheten: Se till att du har rätt verktyg och utrustning för att genomföra renoveringen på ett säkert sätt. Var också noga med att tänka på säkerheten för de som ska använda det renoverade rummet, t.ex. genom att se till att allt är väl fastsatt och att det inte finns några faror.

  4. Följ byggregler och lagar: Se till att du följer alla relevanta byggregler och lagar innan du påbörjar renoveringen. Det kan vara bra att rådfråga en professionell för att få råd och hjälp med detta.

  5. Tänk på miljön: Försök att välja miljövänliga och hållbara material när du renoverar. Det kan vara bra för både miljön och för din egen hälsa att undvika material som kan vara skadliga för människor eller djur.

  6. Tänk på tillgänglighet: Om du har tänkt att renovera ett rum som ska vara tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar är det viktigt att du tar hänsyn till detta i din planering. Se till att det blir lätt att ta sig runt i rummet och att det finns bra lösningar för t.ex. handikapptoaletter och handikappduschar.

Hur fungerar ROT-avdraget för renovering?

ROT-avdraget är ett skattereduktion för renovering, ombyggnad och tillbyggnad samt nyproduktion av bostadshus. Det innebär att du kan få en del av kostnaderna för din renovering dras av från din skatt. Du kan ansöka om ROT-avdrag för arbeten som är kopplade till fastigheten, t.ex. målning, tapetsering, elarbeten och rörarbeten.

För att kunna få ROT-avdrag måste du anlita en person eller ett företag som är skattepliktigt i Sverige och som är momspliktigt. Det innebär att du inte kan göra ROT-avdrag för arbeten som du själv utför.

ROT-avdraget är en skattereduktion, så du får inte tillbaka några pengar direkt. Istället dras avdraget av från den skatt du ska betala. Det innebär att du kan få lägre skatt när du deklarerar dina inkomster för året.

ROT-avdraget gäller för arbeten som utförs på din bostad och på annan fastighet som du äger och som du använder som bostad. Det gäller även för arbeten som utförs på husvagn, husbil eller båt som du använder som bostad.

Det finns vissa beloppsgränser för ROT-avdraget. Du kan få avdrag för arbeten upp till 50 000 kronor per person och år. Det innebär att du och din maka/make tillsammans kan få avdrag för arbeten upp till 100 000 kronor per år. Beloppet är inklusive moms.

Det finns även möjlighet att få ROT-avdrag för arbeten som utförs på fritidshus och andra fastigheter som inte är bostad. Beloppsgränsen för avdrag för dessa fastigheter är 50 000 kronor per fastighet och år.

Det är viktigt att du sparar alla kvitton och fakturor från arbetena som du gör ROT-avdrag för. Du behöver dem när du deklarerar dina inkomster och ansöker om ROT-avdraget.

Hur lång tid tar de att renovera?

Det är svårt att säga exakt hur lång tid en renovering tar eftersom det kan variera beroende på mängden och svårighetsgraden av arbetena som ska göras, samt om du väljer att genomföra renoveringen själv eller att anlita en professionell.

Som en grov ungefärlig vägledning kan man säga att en liten uppfräschning av t.ex. ett badrum eller ett kök kan ta några dagar upp till en vecka, medan en större ombyggnad av ett helt hus kan ta flera veckor eller till och med månader att genomföra.

Det är också viktigt att tänka på att det kan finnas viss tid som krävs för att planera och förbereda renoveringen, såsom att hitta rätt hantverkare eller att beställa material.

Om du väljer att anlita en professionell för att genomföra badrumsrenovering kan du fråga dem om ungefärlig tidshorisont för när arbetet kan tänkas vara klart. De kan också ge dig en uppskattning av hur lång tid det kan ta för olika delar av renoveringen.